Wie zijn wij

Wij zijn een studentenvereniging met een islamitische grondslag, die bestuursleden uit alle windstreken van Nederland heeft. Wij streven ernaar de Qur’an (het heilige boek) centraal te laten staan in het leven van moslimstudenten en om in de voetsporen van onze profeet (vzmh) te treden.

Over Ons

Wie zijn wij?

Wij zijn een studentenvereniging met een islamitische grondslag, die leden uit alle windstreken van Nederland heeft. Wij streven ernaar de Qur’an (het heilige boek) centraal te stellen in het leven van moslimstudenten en om in de voetsporen van onze profeet (vrede zijn met hem) te treden. Samen zullen wij ervoor zorgen dat we een veilige en inspirerende omgeving creëren. Hiermee willen we voor een houvast zorgen voor de moslimstudent.

Missie & Visie

Ons doel is om de theorie die wij halen uit de Qur’an en sunnah (daden en uitspraken van de profeet Mohammed vzmh) om te zetten in de praktijk en daarmee een actieve en verantwoordelijke moslimstudent te zijn. Dit proberen wij te doen door middel van activiteiten georganiseerd door de verschillende commissies van onze vereniging: H’alaqaat, Ribaat, Fa’aliyaat, Sadaqaat en ‘Asfaar. Bij al deze commissies proberen wij betekenisvolle en inhoudsvolle activiteiten te organiseren die helpen om te reflecteren, dichter bij het geloof te komen en het geloof te kunnen implementeren in de hedendaagse Nederlandse context. Ten slotte wordt onze vereniging gekenmerkt door het warme saamhorigheidsgevoel en hechten wij veel waarde aan het behouden van een toegankelijke en open houding.

Wij willen moslimstudenten een manier bieden om zichzelf en hun islamitische identiteit te versterken. Door middel van de H’alaqaat proberen wij studenten kennis te laten maken met de Qur’an en de ware betekenis ervan. Wij streven naar zelfontwikkeling en uitbreiden van kennis zoals ons in surah Al-’Alaq wordt aangespoord. Daarnaast organiseren wij jaarlijks een Ribaat. Ribaat (verbindingskamp) is voor ons een moment om kennis op te doen, tot bezinning te komen en te reflecteren, om hiermee vervolgens de theorie in praktijk te brengen. Met commissie Sadaqaat (liefdadigheid) willen we zorgen voor educatie voor kinderen in een krottenwijk in Caïro door middel van het Schoolproject Caïro. Daarnaast willen wij met deze commissie een bijdrage leveren aan het aanpakken van armoede in Nederland. Met commissie ‘Asfaar (reis) organiseren wij betekenisvolle reizen om de creatie van Allah te bewonderen en om de verschillende mensen en culturen te verkennen. We willen het uiterste halen uit de geschenken van onze studententijd om samen het juiste pad van Allah te bewandelen.

Idaraat – Bestuur

Ruveyda Sahin